74. QUESTION: Concerning the definition of old age.

ANSWER: To the Arabs it denoteth the furthest extremity of old age, but

for the people of Baha it is from the age of seventy.

75. QUESTION: Concerning the limit of fasting for someone travelling on

foot.

ANSWER: The limit is set at two hours. If this is exceeded, it is

permissible to break the Fast.

76. QUESTION: Concerning observance of the Fast by people engaged in hard

labour during the month of fasting.

ANSWER: Such people are excused from fasting; however, in order to show

respect to the law of God and for the exalted station of the Fast, it is

most commendable and fitting to eat with frugality and in private.

77. QUESTION: Do ablutions performed for the Obligatory Prayer suffice for

the ninety-five repetitions of the Greatest Name?

ANSWER: It is unnecessary to renew the ablutions.

78. QUESTION: Concerning clothes and jewellery which a husband may have

purchased for his wife: are these to be distributed, after his death,

amongst his heirs, or are they specially for the wife?

ANSWER: Aside from used clothing, whatever there may be, jewellery or

otherwise, belongeth to the husband, except what is proven to have been

gifts to the wife.

79. QUESTION: Concerning the criterion of justness when proving some

matter dependent on the testimony of two just witnesses.

ANSWER: The criterion of justness is a good reputation among the people.

The testimony of all God's servants, of whatever faith or creed, is

acceptable before His Throne.

80. QUESTION: If the deceased hath not settled his obligation to

Huququ'llah, nor paid his other debts, are these to be discharged by

proportionate deductions from the residence, personal clothing and the

rest of the estate, or are the residence and personal clothing set aside

for the male offspring, and consequently the debts must be settled from

the rest of the estate? And if the rest of the estate is insufficient for

this purpose, how should the debts be settled?

ANSWER: Outstanding debts and payments of Huquq should be settled from the

remainder of the estate, but if this is insufficient for the purpose, the

shortfall should be met from his residence and personal clothing.

81. QUESTION: Should the third Obligatory Prayer be offered while seated

or standing?

ANSWER: It is preferable and more fitting to stand in an attitude of

humble reverence.

82. QUESTION: Concerning the first Obligatory Prayer it hath been

ordained, "one should perform it at whatever time one findeth oneself in a

state of humbleness and longing adoration": is it to be performed once in

twenty-four hours, or more frequently?

ANSWER: Once in twenty-four hours is sufficient; this is that which hath

been uttered by the Tongue of Divine Command.

83. QUESTION: Concerning the definition of "morning", "noon" and

"evening".

ANSWER: These are sunrise, noon and sunset. The allowable times for

Obligatory Prayers are from morning till noon, from noon till sunset, and

from sunset till two hours thereafter. Authority is in the hand of God,

the Bearer of the Two Names.

The Kitáb-i-Aqdas · 第 36 / 186 题