35. QUESTION: Concerning Naw-Ruz.

ANSWER: The Festival of Naw-Ruz falleth on the day that the sun entereth

the sign of Aries,(16) even should this occur no more than one minute

before sunset.

36. QUESTION: If the anniversary either of the Twin Birthdays or of the

Declaration of the Bab occurreth during the Fast, what is to be done?

ANSWER: Should the feasts celebrating the Twin Birthdays or the

Declaration of the Bab fall within the month of fasting, the command to

fast shall not apply on that day.

37. QUESTION: In the holy ordinances governing inheritance, the residence

and personal clothing of the deceased have been allotted to the male

offspring. Doth this provision refer only to the father's property, or

doth it apply to the mother's as well?

ANSWER: The used clothing of the mother should be divided in equal shares

among the daughters, but the remainder of her estate, including property,

jewellery, and unused clothing, is to be distributed, in the manner

revealed in the Kitab-i-Aqdas, to all her heirs. If, however, the deceased

hath left no daughters, her estate in its entirety must be divided in the

manner designated for men in the holy Text.

38. QUESTION: Concerning divorce, which must be preceded by a year of

patience: if only one of the parties is inclined toward conciliation, what

is to be done?

ANSWER: According to the commandment revealed in the Kitab-i-Aqdas, both

parties must be content; unless both are willing, reunion cannot take

place.

39. QUESTION: In connection with the dowry, what if the bridegroom cannot

pay this sum in full, but instead were to formally deliver a promissory

note to his bride at the time of the wedding ceremony, on the

understanding that he will honour it when he is able to do so?

ANSWER: Permission to adopt this practice hath been granted by the Source

of Authority.

40. QUESTION: If during the year of patience the fragrance of affection be

renewed, only to be succeeded by antipathy, and the couple waver between

affection and aversion throughout the year, and the year endeth in

antipathy, can divorce take place or not?

ANSWER: In each case at any time antipathy occurreth, the year of patience

beginneth on that day, and the year must run its full course.

41. QUESTION: The residence and personal clothing of the deceased have

been assigned to the male, not female, offspring, nor to the other heirs;

should the deceased have left no male offspring, what is to be done?

ANSWER: He saith, exalted be He: "Should the deceased leave no offspring,

their share shall revert to the House of Justice..." In conformity with

this sacred verse, the residence and personal clothing of the deceased

revert to the House of Justice.

42. QUESTION: The ordinance of Huququ'llah is revealed in the

Kitab-i-Aqdas. Is the residence, with the accompanying fixtures and

necessary furnishings, included in the property on which Huquq is payable,

or is it otherwise?

ANSWER: In the laws revealed in Persian We have ordained that in this Most

Mighty Dispensation the residence and the household furnishings are

exempt--that is, such furnishings as are necessary.

The Kitáb-i-Aqdas · 第 33 / 186 题