VII. FINDING OF THE COURT.

It is now convenient to answer the 26 questions submitted by the board

of trade.

1. When the _Titanic_ left Queenstown on or about April 11 last: (_a_)

What was the total number of persons employed in any capacity on board

her, and what were their respective ratings? (_b_) What was the total

number of her passengers, distinguishing sexes and classes, and

discriminating between adults and children?

Answer. (_a_) The total number of persons employed in any capacity on

board the _Titanic_ was 885.

The respective ratings of these persons were as follows:

Deck department 66

Engine department 325

Victualing department 494

---

885

N. B.--The eight bandsmen are not included in this number, as their

names appear in the second class passenger list.

(_b_) The total number of passengers was 1,316. Of these:

------------------+---------+----------+--------

| Male. | Female. | Total.

------------------+---------+----------+--------

First class | 180 | 145 | 325

Second class | 179 | 106 | 285

Third class | 510 | 196 | 706

| | +--------

| | | 1,316

------------------+---------+----------+--------

Of the above, 6 children were in the first class, 24 in the second class

and 79 in the third class. Total, 109.

2. Before leaving Queenstown on or about April 11 last did the _Titanic_

comply with the requirements of the merchant shipping acts, 1894-1906,

and the rules and regulations made thereunder with regard to the safety

and otherwise of "passenger steamers" and "emigrant ships?"

Answer. Yes.

3. In the actual design and construction of the _Titanic_ what special

provisions were made for the safety of the vessel and the lives of those

on board in the event of collisions and other casualties?

Answer. These have been already described.

4. (_a_) Was the _Titanic_ sufficiently and efficiently officered and

manned? (_b_) Were the watches of the officers and crew usual and

proper? (_c_) Was the _Titanic_ supplied with proper charts?

Answer. (_a_) Yes. (_b_) Yes. (_c_) Yes.

5. (_a_) What was the number of the boats of any kind on board the

_Titanic_? (_b_) Were the arrangements for manning and launching the

boats on board the _Titanic_ in case of emergency proper and sufficient?

(_c_) Had a boat drill been held on board, and if so, when? (_d_) What

was the carrying capacity of the respective boats?

Answer. (_a_) 2 Emergency boats, 14 lifeboats, 4 Engelhardt boats. (_b_)

No, but see page 38. (_c_) No. (_d_) The carrying capacity of the 2

emergency boats was for 80 persons; 14 lifeboats was for 910 persons; 4

Engelhardt boats was for 188 persons; or a total of 1,178 persons.

6. (_a_) What installations for receiving and transmitting messages by

wireless telegraphy were on board the _Titanic_? (_b_) How many

operators were employed on working such installations? (_c_) Were the

installations in good and effective working order, and were the number

of operators sufficient to enable messages to be received and

transmitted continuously by day and night?

Answer. (_a_) A Marconi 5-kilowatt motor generator with two complete

sets of apparatus supplied from the ship's dynamos, with an independent

storage battery and coil for emergency, was fitted in a house on the

boat deck. (_b_) Two. (_c_) Yes.

7. (_a_) At or prior to the sailing of the _Titanic_ what, if any,

instructions as to navigation were given to the master or known by him

to apply to her voyage? (_b_) Were such instructions, if any, safe,

proper, and adequate, having regard to the time of year and dangers

likely to be encountered during the voyage?

Answer. (_a_) No special instructions were given, but he had general

instructions contained in the book of Rules and Regulations supplied by

the company. (See p. 24.) (_b_) Yes, but having regard to subsequent

events they would have been better if a reference had been made to the

course to be adopted in the event of reaching the region of ice.

8. (_a_) What was in fact the track taken by the _Titanic_ in crossing

the Atlantic Ocean? (_b_) Did she keep to the track usually followed by

liners on voyages from the United Kingdom to New York in the month of

April? (_c_) Are such tracks safe tracks at that time of the year? (_d_)

Had the master any, and if so, what discretion as regards the track to

be taken?

Answer. (_a_) The outward southern track from Queenstown to New York,

usually followed in April by large steam vessels. (See page 24.) (_b_)

Yes, with the exception that instead of altering her course on

approaching the position 42° N. 47° W., she stood on on her previous

course for some 10 miles farther southwest, turning to S. 86° W. true at

5.50 p.m. (_c_) The outward and homeward bound southern tracks were

decided on as the outcome of many years' experience of the normal

movement of ice. They were reasonably safe tracks for the time of year,

provided, of course, that great caution and vigilance when crossing the

ice region were observed. (_d_) Yes. Capt. Smith was not fettered by any

orders to remain on the track should information as to the position of

ice make it, in his opinion, undesirable to adhere to it. The fact,

however, of lane routes having been laid down for the common safety of

all would necessarily influence him to keep on (or very near) the

accepted route, unless circumstances as indicated above should induce

him to deviate largely from it.

9. (_a_) After leaving Queenstown on or about the 11th April last, did

information reach the _Titanic_ by wireless messages or otherwise by

signals of the existence of ice in certain latitudes? (_b_) If so, what

were such messages or signals and when were they received, and in what

position or positions was the ice reported to be, and was the ice

reported in or near the track actually being followed by the _Titanic_?

(_c_) Was her course altered in consequence of receiving such

information, and, if so, in what way? (_d_) What replies to such

messages or signals did the _Titanic_ send, and at what times?

Answer. (_a_) Yes. (_b_) See particulars of ice messages already set out

(pp. 26-28). (_c_) No; her course was altered as hereinbefore described,

but not in consequence of the information received as to ice. (_d_) The

material answers were--

At 12.55 p.m. steamship _Titanic_:

* * * * *

To COMMANDER, _Baltic_.

Thanks for your message and good wishes. Had fine weather since leaving.

Loss of the Steamship "Titanic" · 第 104 / 120 题